torsdag 12. september 2013

Hovedøya - del 2


 Onsdagsgruppen av førskolebarn tok også turen ut til Hovedøya denne uken. Som vi som regel alltid opplever er aldri en tur til samme sted lik, og denne turen var intet unntak. Barna var opptatt av alt fra kumlokk til hva som gjør at det er lavvann og høyvann. Vi hadde fortalt barna på forhånd om alle kanonene som stod på øya, og noen av barna gikk på "kanonjakt" med en gang vi kom av båten og listet seg rundt i buskene for å finne de. Det var mye spørsmål om hvorfor disse kanonene stod der oppe, hva de ble brukt til og om vi kunne lage en lunte og hadde fyrstikker så vi kunne skyte på båtene som seilte forbi. På bakgrunn av alle spørsmål, har vi bestemt oss for å prøve og lage vår egen kanoen eller rakett i førskolegruppen ved en senere anledning. Bildet over teksten, nederst til høyre viser tre av guttene som samlet inn kvister, bær og blader for å lage bål og mat de kunne grille på bålet. 

Vi tok oss også en tur ned på stranden. Denne gangen fant vi både krabbeklør, en liten sjøstjerne som var strandet på land som vi la tilbake i sjøen og barna fikk forklart av en voksne hva som er årsaken til lavvann og høyvann ved hjelp av å visualisere med bruk av steiner.  

Flere av jentene fant mange sneglehus i vannkanten som de samlet på, og på øya går det sauer fritt rundt som vi også fikk hilse på. Under ser dere et lite videoklipp da barna i vannkanten ble overrasket av noen bølger som slo inn over land:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar