onsdag 8. januar 2014

Lek med farger!

I noen samlinger denne uken har vi jobbet litt med farger. Vi startet med tre flasker vann. Vi så at det er ingen spesiell farge på vannet, det er helt gjennomsiktig, men hva skjer hvis vi heller litt maling oppi vannet? Vi startet med å helle gul maling i en av flaskene. Malingen samlet seg som en klump i bunnen av flasken, men ingenting skjedde med fargen på vannet. Vi prøvde å riste på flasken og dermed ble vannet helt gult! Vi prøvde det samme med rød og blå maling i de to andre flask
ene og det samme skjedde med dem. Malingen samlet seg i bunn, men med en gang vi ristet skiftet vannet farge. Vi satt flaskene i vinduskarmen så vi kunne se på de når vi ville.

I samlingen dagen etter ville barna se hva som skjedde dersom vi puttet en annen farge i flaskene. Ville vannet skifte farge da? Vi startet med flasken med gult vann. Vi tok blå maling oppi flasken og ristet, plutselig var vannet helt grønt! Så prøvde vi med flasken med rødt vann og tok litt gul maling oppi og ristet godt. Dette vannet ble oransje! Til slutt prøvde vi å helle rød maling i flasken med blått vann, dette vannet ble lilla. Både barn og voksne synes det var kjempespennende å se vannet skifte farge med en gang man ristet på flasken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar