fredag 19. april 2013

Gullhår og de tre bjørnene


Vi har fortalt eventyret om Gullhår og de tre bjørnene mange ganger den siste tiden inne på Tommeliten. De følger alltid nøye med, og begynner å kjenne eventyret godt nå. Vi ser at de imiterer ansiktsuttrykk mens vi forteller, for eksempel rynker på nesa når grøten er kald, eller lager sutremunn når babybjørn blir lei seg. Når vi forteller bruker vi alltid konkreter, og her har vi laget en liten bildeserie for å vise hvordan vi forteller eventyret i samlingsstund inne hos oss.
På bilde 1 ser vi huset til bjørnene. Den grønne filten ved siden av er skogen. I huset finnes et bord og tre stoler (liten, mellomstor og stor) og tre senger (liten, mellomstor og stor). Der bor de tre bjørnene; pappabjørn, mammabjørn og babybjørn. De har laget grøt, og mens de venter på at den skal avkjøles litt går de ut i skogen for å plukke blåbær som de kan ha på grøten.
I mellomtiden leker Gullhår ute i skogen (bilde 3). Noen ganger plukker hun blomster, andre ganger bare leker hun og synger. Hun banker på døra til huset, men går bare rett inn siden ingen åpner. Hun prøver alle de tre stolene; den største er for hard, den mellomste er for myk, og den minste er akkurat passe.
Hun smaker først på den største bollen med grøt. Æsj (her lager vi masse "æsj"-lyder), den er altfor varm! Gullhår brenner seg litt på tunga også. Den mellomste bollen er altfor kald (rynker på nesa og æsj-er her også...). Den minste bollen er akkurat passe, så den spiser hun opp. Uheldigvis velter den minste stolen og knekker. Gullhår får litt dårlig samvittighet....
Hun ble mett av all grøten, og vil legge seg nedpå litt. Hun prøver alle tre sengene. Den største er for hard, den mellomste er altfor myk og den minste er akkurat passe. Her sovner Gullhår, og vi lager masse snorkelyder.
Så kommer de tre bjørnene hjem. Pappabjørn oppdager at noen har sittet på stolen hans og spist av grøten. Mammabjørn oppdager det samme på sin stol og i sin grøtbolle. Babybjørn oppdager at noen har spist opp ALL grøten og velta/ødelagt stolen hans! Babybjørn blir lei seg, og her lager vi litt snufse- og gråtelyder.
Deretter hører de snorkelyder og går inn på soverommet. Pappabjørn sier at noen har ligget i senga hans. Mammabjørn sier det samme. Babybjørn sier at det har ligget noen i senga hans, og hun ligger der enda!! Gullhår våkner og skriker høyt av redsel når hun får se tre store bjørner, og løper ut av huset, gjennom skogen og helt hjem til mammaen og pappaen sin. Vi avslutter alltid med "snipp, snapp, snute. Så er eventyret ute".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar