fredag 28. februar 2014

Bibliotektur



Ukens turer for førskolebarna gikk til hoved biblioteket i sentrum. På veien hit tok vi en spisepause i Sankt Hanshaugen parken hvor vi kokte pølser og lekte litt før vi gikk ned til biblioteket. I parken fant vi statuen av Asbjørnsen som barna lurte på hvem var, og vi snakket litt om hva han hadde skrevet og ble enig om å låne noen av hans eventyr på biblioteket. 

På veien ned gikk vi blant annet forbi Vår Frelsers gravlund, hvor vi stod på utsiden av gjerdet og snakket litt om ulike gravsteiner. Noen var laget som kors, andre så ut som små hus og barna reflekterte blant annet rundt om det var kjente personer som lå gravlagt her og om det fantes gravrøvere i Norge. Videre på ferden fant vi også bilde av en konge på et av byggene vi gikk forbi som fascinerte flere av barna, og vi vinket til en mann som styrte en heisekran som var over 100 meter over bakken.


Vel fremme på biblioteket var noen av barna opptatt av å spille sjakk, andre spilte på ipad sammen mens andre ville lese bøker. Vi lånte også med oss en del bøker tilbake til barnehagen, og noen av barna prøvde å tegne fra bøkene etter vi hadde kommet tilbake i barnehagen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar