Minstebarna på Kvitebjørn har begynt å tilberede mat dagen før de skal på tur. Halve gruppen skal være med på denne aktiviteten annenhver uke fremover. Først ut var grønnsakssuppe. Barna fikk da utforske, kutte opp, vaske og selvfølgelig spise en masse grønnsaker. Håndtering av kniv var en utfordring for små hender, men da barna fikk prøve seg med små skarpe kniver istedenfor kjedelige smørkniver gikk det unna. Det krevde selvfølgelig større fokus på tilsyn fra voksne, men var klart å foretrekke. Vi hadde fokus på å bli kjente med grønnsakene vi brukte både gjennom form, deler, lukt og smak. Grønnsaker vi brukte var: purre, løk, selleri, gulrot, paprika og brokkoli. I tillegg kuttet vi opp litt champignon som viste seg og ikke være fullt så god rå som ferdig tilberedt.
Grønnsakene ble med på tur dagen etterpå sammen med stor gryte og primus og vi spiste deilig grønnsakssuppe ved Sognsvann.
Neste gang skal vi prøve oss på hjemmelaget pasta!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar