onsdag 13. november 2013

Samarbeid på tvers

Noen av førskolebarna viste i forrige uke interesse for å være sammen med de små barna på Gullfuglen. De lekte med barna, hjalp de å kle av og på seg før soving og legging og spiste sammen med barna. Barna på Gullfuglen syntes helt tydelig det var stas å ha besøk av store barn, for de fulgte med på alt de gjorde og syntes det var helt greit å bli kledd av og på av de.

Dette har vi selvfølgelig tatt tak i, og nå vil førskolebarna få tilbud om å være på Gullfuglen minst to dager i uken. Vi forklarer at om de skal være på besøk så kan de leke med de små barna - for de kan jo mye mer som de kan lære bort! De kan også hjelpe til. Men om de herjer og skaper uro, må de gå tilbake til Kvitebjørn. Dette forstår de veldig godt, og har ikke vært et problem til nå :)

Førskolebarna får øvd seg på sosial kompetanse og da spesielt empati. De får også kjenne på hvordan det er å være rollemodeller for noen, og at det de gjør faktisk har en innvirkning på hva de små barna gjør. De små barna får store barn å strekke seg etter, alt et stort barn kan ønsker gjerne et lite barn å få til.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar