mandag 30. september 2013

Vi kan sove ute på tur!

Noen av de yngste i barnehagen tok i dag turen helt til Sognsvann! En lang tur for små barn som blir trøtte midt på dagen... Men det er jo ingen sak, når vi har sånn en fantastisk høst! Vi pakket vognene fulle av barn, mat, tepper, skinnfeller, soveposer og smokker. Så satte vi avgårde for å ta banen - det er veldig spennende, og veldig morsomt å oppleve sammen med andre som deler den samme spenningen rundt det hele.

Vel fremme på Sognsvann fikk barna testet kroppen i ulendt terreng. Det er krevende for et lite barn å løfte beina over stokker og steiner. Men du og du - for en glede å se når de mestrer det! Vi utforsket skogen en liten stund før vi fant noen bord. Da var det flere barn som tydeligvis merket at de var sultne. Det smaker veldig godt med mat i sånne deilige omgivelser. 
Etter maten lekte vi en stund til og fant et ypperlig sted å sove. I tur og orden fikk barna nye bleier og ble lagt i soveposene sine, oppå en skinnfell, på bakken. Vi var spent på reaksjonene til barna, om noen ville protestere eller ha vanskelig for å sovne. Ingen protesterte og man skulle tro de aldri hadde gjort annet enn å sove under åpen himmel. Noen trengte å bli sunget litt for, andre en hånd som kunne stryke på kinnet. 


Mens de små snorket og sov, ble vi voksne sittende og snakke om erfaringene om turen. Aldri har vi hatt en finere tur! Og for en suksess å sove ute! Selv følte vi oss også veldig uthvilt etterhvert som barna våknet. Det kan virkelig anbefales å la barna sove ute på denne måten. Barna sover veldig godt, og vi voksne blir nødt til å sette oss ned, ta en pause og bare være i øyeblikket selv. 

En nydelig slutt på september 2013! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar