fredag 27. september 2013

Tur til Sognsvann

Igår var torsdagsgruppa på Tommeliten på tur til Sognsvann! Vi kjørte t-bane opp, og det var en spennende utflukt i seg selv. Da vi kom opp til Sognsvann rusla vi litt rundt i skogen og plukka blader som vi samla i en pose. Vi fant masse forskjellige blader; store, små, gule, grønne, brune osv. Vi var bittelitt for sene til å finne knallrøde og oransje blader, men det viktigste var at vi fikk fylt posen.


Det var mye gøy å finne på i skogen, i tillegg til å plukke blader. Vi fant oss en fin liten "camp" hvor vi kunne leke litt mens vi ventet på at maten skulle bli ferdig. Her var det en stooooor trestokk som vi kunne klatre på, og masse ulendt terreng å utfordre motorikken i. Vi spiste grateng og baguetter til lunsj, og siden vi ikke spiste opp alle baguettene, bestemte vi oss for å gå ned til vannkanten og mate ender. Det var kjempegøy!Da vi hadde mata endene, var det noen av barna som oppdaga maur på bakken. Da fikk vi også øye på en stor maurtue, og der var det mange, mange maur! Vi snakket litt om at man må unngå å tråkke oppi maurtua, for det er huset til mauren. Det syns barna var spennende, og var flinke til å gå rundt maurtua etterpå istedenfor oppi :) Det var også ett av barna som ropte at han hadde fått en maur på hånda si! Da måtte vi andre løpe bort for å se, og syns at denne gutten var tøff som turte å ha mauren på hånda si så lenge.

Vi hadde en strålende dag på Sognsvann i kjempefint høstvær, og det var en av de lengste turene denne gruppa har hatt. Det ble nødvendig med en rask powernap på t-banen hjem for noen av barna, men alle var kjempeivrige til å fortelle om turen når vi kom tilbake til barnehagen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar