onsdag 7. august 2013

Tonsenhagen - del 2


I dag dro førskolebarna som ikke har turdag på mandager, men onsdager opp til Tonsenhagen for å sjekke ut stedet som skal bli til "vårt" sted dette året. Det var veldig gøy å se hvordan denne gruppen hadde en helt annerledes tur enn gruppen på mandag. Vi utforsket skogen opp og ned, fant blåbær, bringebær og syre etter veien som spiste. 
 Når vi kom frem til lysningen i skogen der vi skulle være, fant vi et gammelt bål. Jeg sa til barna: "Ser dere hva som her er?" "Dette er kull, akkurat som de kullstiftene vi har i barnehagen som vi bruker tegne med noen ganger". "Da kan vi jo bruke de til å tegne med her!", roper Elise ut og barna satt i gang med å tegne.

 Mens vi holdt på ute i skogen å så på den ulike faunaen ble vi snakkende om hva som skjer når vi plukker blomster og hvordan blomster og trær trenger næring fra jorda for å vokse. Vi snakket videre rundt dette da Erik utbrøt: "Trær blir til papir". "Ja, det gjør det. Vet dere hvordan det går fra å være et tre og bli til papir?", spurte jeg. "Nei", svarte flere av barna i kor. Jeg svarte at kanskje vi kunne forske på dette og at vi eventuelt kunne prøve å lage vårt eget papir i barnehagen, og det var noe de hadde lyst til. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar