mandag 5. august 2013

Tonsehagen - førskolebarnas sted

 I dag har vi vært på vår første tur som førskolebarn, og turen gikk til Tonsehagen hvor jeg ville vise barna et sted jeg har besøkt tidligere som jeg ønsker skal bli et sted vi besøker gjennom hele året som førskolegruppe. Her er det gode muligheter for fysisk utfoldelse, sommer som vinter. Før vi gikk inn i skogen orienterte vi oss om hvor vi var og hva som er lov og ikke lov når vi ferdes i skogen. 
 Ute i skogen fant vi flere klatrevegger og til og med en robot (bilde over nederst til venstre). Lek ute i naturen gir barna en flott mulighet til å la fantasien ta over, og det er spennende se hvordan leken tar form ute i naturen kontra inne i barnehagen. 



 To av jentene hadde bestemt seg for at de ville lage et bål av pinner, både store og små som lå rundt omkring på en lysning i skogen og tre av guttene kom til for å hjelpe å sanke ved. Det ble også oppdaget kvae på et tre og flere av barna lurte på hva kvae er. Vi forklarte og Linea (voksen) fortalte barna at før i tiden brukte man kvae som tyggis, så da måtte vi jo ta en liten smakebit. Vi fant ut at vi heller ville ha tyggis med jordbær smak enn kvae, for det var veldig klisset og satt seg godt fast på fingrene og tennene. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar