torsdag 6. juni 2013

Insektsafari


I dag fant vi frem håver og insektglass for vi skulle nemlig ut på insektsafari. Før vi begynte jakten på insekter hadde vi en liten samling hvor vi snakket om hva insekter var og hvordan de så ut. Flere av barna fortalte at man kunne bli stukket og at det kunne gjøre veldig vondt, så det var viktig vite hvilke insekter vi kunne fange og hvem vi helst skulle la vare fange. Da barna fikk håvene og insektglassene var jakten i gang. 


Langs gangveien ved fotballbanen fant vi maur, snegler og noe som vi tror er en møll. Barna byttet på å fange med håvene og samarbeidet om å  ta insektene opp i glassene så vi kunne studere de nærmere. De var spennende for både små og store da vi så at sneglene begynte å klatre oppover på glassene og se hvordan de sugde seg fast i glasset for å bevege seg oppover.


Det som barna synes var det mest spennende å finne var en gul sommerfugl. Her måtte til stå i kø for å se, for alle var så ivrige og hadde lyst å se hvordan sommerfuglen så ut på nært hold. Når vi så oss fornøyd med jakten på snegler, maur og sommerfugler, slapp vi alle insektene ut i naturen igjen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar