onsdag 22. mai 2013

Luke en, luke to, luke tre - Geitmyra gartnerskole




I dag gikk turen tilbake igjen til Geitmyra for å se hvordan ting hadde utviklet seg på jordlappen vår siden sist. Før vi omtrent var ute av barnehagen kom vi nesten ikke videre, da vi fant meitemarker overalt hvor vi gikk og barna var fra seg av begeistring. "Se, en meitemark". "En til". Vi gikk kun noen cm av gangen før vi oppdaget meitemarker både her og der, og i alle forskjellige størrelser. En av barna kommenterte også at en av meitemarkene så ut som et sekstall og bilde over dokumenterer fakta. Mange av meitemarkene hadde blitt tråkket på og var døde, men vi fant en mark som vi reddet og la i gresset så den ikke skulle bli skadet. Vi fant også en liten steinvegg inne på Geitmyra som var full av snegler. 


Noen av barna var med på Geitmyra sist og fikk i oppgave og vise de andre barna som ikke hadde vært med før hvor jordlappen vår la og det husket de så lett som bare det. Sist gang vi var her kunne vi bare se jord, men nå hadde det kommet masse grønne små blader opp av jorda og litt ugress. Vår oppgave i dag var å luke vekk alt ugresset Først måtte vi få tak i redskaper og når vi hadde fått tak i det gikk vi i gang med arbeidet. Hver og en av barna fikk prøve seg, og noen ville prøve flere ganger. 


Etter hardt arbeid og en deilig lunsj bestående av pølser, bulgur, grønnsaker og tomatsaus gikk vi på jakt etter den store blå myggen. Barna løp i vei og til slutt fant vi den stående i enden av hagen. På vår vei tilbake luktet vi på epleblomster og tulipaner, og vi prøvde å telle åringer for å finne ut hvor gammelt epletreet var. Vi kom til tolv, men vi har en mistanke om at treet kanskje er eldre enn det for det var litt vanskelig se alle ringene. 


I det ene treet vi fant vi en rar skapning. Barna ropte ut: "Kikki, kom å se her!! Hva slags dyr er dette?" Bilde er litt utydelig, men hvis det er noen foreldre som vet hva dette er gi oss gjerne beskjed for det var en spennene skapning som barna flokket seg rundt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar