onsdag 13. mars 2013

Påskeforberedelser

Denne uken har vi på Tommeliten begynt med påskeforberedelser. Barna har fått male hver sin isoporkule som de har fått limt fjær på og satt på kyllingføtter. Veldig gøy med maling, og ekstra spennende når man får male på noe annet enn vanlig tegneark! Det blir også litt mer "søl", altså maling på fingrene osv, som selvfølgelig er veldig gøy!



Vi har også lagd papirkyllinger der barna har fått utdelt de forskjellige "delene" av kyllingen som de voksne har klippet ut på forhånd; nebb, føtter, hode, kropp og øyne. Barna har fått se en mal av hvordan en voksen har limt sammen denne kyllingen, og så har de fått lime de ulike delene på et ark som de vil. Masse flotte, unike og kreative kyllinger har det blitt :)

Som en tredje påskeaktivitet, har vi sådd karsefrø i påskeegg. Barna har fått hvert sitt påskeegg og har vært med på hele prosessen: putte bomull i egget, ta litt vann på, putte i frøene og tilslutt ta litt mer vann på frøene. Deretter har vi satt alle eggene opp i vinduskarmen på avdelingen. Det er ikke så lett for de minste å forstå hva som faktisk skal skje med disse små frøene, og at det tilslutt skal bli grønt "gress" sånn som det var bilde av utenpå frøpakken, men det viktigste er at de syns det er en morsom aktivitet å være med på. Vi vanner nå eggene hver dag, og viser barna hvordan frøene forandrer seg fra dag til dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar