torsdag 7. mars 2013

Hva flyter?

Førskolegruppen driver for tiden med eksperimenter hver Onsdag. Denne gangen skulle vi finne ut hva som flyter og hva som ikke flyter. Barna fikk først utforske de forskjellige gjenstandene og etter hvert begynte vi å diskutere hvilke vi trodde var i stand til å flyte. Deretter fikk barna prøve det ut i en stor balje med vann. Etter å ha testet ut en del ting tok den voksne et glass med lokk og fylte det gradvis for å se hvor mye vann det kunne inneholde før det sank. Eksperimentet skulle pirre barnas nysgjerrighet og trang til utforsking. Eksperimentet ga barna verdifull erfaring og kunnskap om hva som får en gjenstand til å flyte og om vannhinnens egenskaper.
Spesielt spennene var det med ting som fløt sånn halveis (opp og ned eller blir liggende i midten). Og ting som skiftet egenskaper ved vår inngripen. For eksempel flyter appelsinskallet, men ikke båtene. Hvordan man setter ting ned på vannet kan og gi stort utslag.


Dette eksperimentet vil bli fulgt opp ved en senere anledning da vi bl.a. vil se på hvordan ting flyter i ferskvann versus saltvann. Da vil barna også på forhånd bli oppfordret til å ta med noe hjemmefra som de kan finne ut om flyter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar