tirsdag 30. oktober 2012

Veggteppe/ Karius og Baktus lek

 
 Barna har tegnet på stoff og så har det blitt sydd sammen til et stort teppe. Det skal bli et veggteppe til slutt, men det er så mye morro på veien så det tar litt tid. Vi dro frem veggteppet for å vise barna hvordan det så ut når det har blitt sydd sammen. Barna tok umiddelbar interesse for dette store lakenet- har jo aldri hatt noe så stort inne på avdelingen før! (2,5mx2,5m)
Barna tok styring på avdelingen, dette lakenet skulle bli brukt til alt fantasien hadde å by på i nuet. De kommuniserte med hverandre- nonverbalt og verbalt for å vise hva de ville gjøre med lakenet. Og de brukte kjente ting fra vår kultur og sin kreativitet til temaene som de lagde.

Først ville alle barna være under lakenet, etter en stund ville noen av barna være med på å løfte lakenet for å lage bølger og vind for de som var under. Når de som løftet på lakenet sluttet så formet de som var under lakenet et stort spøkelse for de som var rundt. Og det ble sunget spøkelsessang.

Det roet seg ned og da de satte seg, ja, da ble det jo et stort telt. Og barna viste hensyn til hverandre og at det faktum at det skulle bli plass til alle under- 16 barn og to voksne. Da var det noen barn som trakk opp karius og baktus- og vips så ble vårt telt til en stor tann. Vi spilte videre på det temaet og det endte opp med en karius og baktus samling under lakenet.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar