tirsdag 21. oktober 2014

Ny inspirasjon på Storegull!

For et par uker siden var alle de ansatte i Eventyrstua på studietur til Stockholm hvor vi besøkte Reggio Emilia-instituttet. Her fikk vi en kjempegod forelesning, blant annet om miljøet i barnehagen og rommet som den tredje pedagog. Dette ga oss masse inspirasjon og tanker om hvordan vi kan legge til rette for ulik aktivitet på avdelingen, og vi gikk i gang med litt forandringer så fort vi kom tilbake på jobb.
Vi startet med å fjerne kjøkkenkroken vår, som vi ser at barna har gått litt lei av og ikke leker like konstruktivt med lenger. Istedenfor kjøkkenkrok, hentet vi inn noen puter og byggeklosser fra puterommet, og lagde en liten konstruksjonskrok. Her har det blitt mye kreativ og fin lek! Vi har stablet puter oppå hverandre, revet de ned igjen, bygget høye tårn med klosser og til og med vært nødt til å klatre opp på lekekassene for å bygge så høyt som mulig!


I tillegg til konstruksjonskroken, har vi brukt bordene og sofakroken vår mer aktivt. Istedenfor å dele i grupper og ta mange grupper ut av avdelingen, har vi lagd ulike stasjoner inne på avdelingen og forklart nøye til barna hvilken aktivitet som foregår hvor. Det vil si; skal man leke med plastalina, må man stå ved bordet, ikke ta med plastalina i sofakroken osv. Dette har vært nyttig for barna, da de har klart å leke mer konsentrert rundt èn aktivitet. Vi har brukt de to bordene våre til plastalina, perler eller tegning. Konstruksjonskroken har blitt brukt til bygging, og sofakroken har blitt brukt til bøker og høytlesing. Når barna er ferdig med èn aktivitet, står de fritt til å gå til en av de andre stasjonene.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar