tirsdag 28. oktober 2014

Høsttakkefest i barnehagen

Fredag 24. oktober hadde vi høsttakkefest i barnehagen. Vi hadde ulike aktiviteter barna kunne være med på, og inne hos oss på Storegull fikk barna prøvd seg på litt forskjellig.
Vi hadde én gruppe som var ute for å plukke høstblader. Disse puttet vi i pose og tok med inn til tørk, og så pyntet vi bordene og avdelingen med de. Masse flotte farger! :) Denne gruppa fikk også være med på skattejakt, da en fugl hvisket oss i øret at noen hadde gjemt en liten skatt under bladene utenfor barnehagen. Etter en stund med leting fant vi endelig skatten; en pakke med rosiner! Vi satte oss på en benk og kosa oss med rosiner før vi gikk inn igjen.

En annen gruppe satt på kjøkkenet og malte høstblader. Vi pyntet bordet med høstblader som vi hadde plukka ute, og disse fungerte som inspirasjon for barna. De fikk både blanke ark og ark med tegning av høstblad på, som de kunne fargelegge.En annen gruppe fikk være med en voksen og bake. Senere på dagen skulle vi ha gresskarsuppe til mat, og til denne trengte vi focaccia-brød. Barna fikk være med å helle oppi ingrediensene, og de syns det var kjempegøy å følge med på kjøkkenmaskinen når den eltet deigen. 


Til lunsj og ettermiddagsmat slukket vi lyset og tente lykter av utskjærte gresskar rundt omkring på kjøkkenet, og hadde ekstra hyggelige måltider denne dagen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar