torsdag 13. mars 2014

Førskoleovernatting



Endelig var den stor dagen her, årets begivenhet for førskolebarna er nemlig førskoleovernatting i barnehagen. Dette er en dag som barna både gleder og gruer seg til. De får barnehagen helt for seg selv, noe de synes er kjempe stas samtidig som de skal være en natt borte fra mor og far. Det er ikke alle som har erfaring med det, og ingen har tidligere sovet med tjue andre barn samtidig. Vi har hatt to samlinger hvor vi har snakket om overnattingen, hvordan dagen blir og om hvilke tanker barna har rundt det å overnatte i barnehagen. Felles for de fleste var at de nettopp grugledet seg til det hele. 

Dagen startet med at vi spiste lunsj i barnehagen før vi reiste opp til Voksenkollen for å ake og kose oss i snøen. Vi spiste wraps med kylling til ettermiddagsmat, hvor forretten var seigmenn og kjeks! Desserten var litt mer seigmenn, kjeks og kakao. Når man er på overnattingstur er alt lov, til og med å spise godteri som mat :)


Tilbake i barnehagen var det tid for pizzalaging hvor barna fikk lage sin egen pizza. Barna ble delt inn i to grupper: en gruppe fikk lage pizza, mens den andre gruppen ordnet til soveplassen sin og så byttet de om. Mens noen ventet på å få lage mat spilte de litt sjakk og andre lekte i kjøkkenkroken med kosedyrene/leken de hadde tatt med. Da maten endelig var klar ordnet vi til langbord sånn at vi alle kunne sitte sammen å spise.


Da vi var klare med middagen var det tid for refleksjakt inne i barnehagen. Barna hadde tatt med seg lommelykter hjemmefra og mens barna lekte på kjøkkenet hadde en voksne hengt opp reflekser på de ulike avdelingen i barnehagen som barna skulle finne. Lyset ble skrudd av og jakten var i gang. Barna løp ivrig rundt å lyste høyt og lavt. Til slutt samlet vi oss for å høre hvor mange av refleksene som var funnet og så gikk vi alle sammen rundt for å se om vi fant alle refleksene. 


Før barna skulle legge seg var det tannpuss og de fikk lov til å sitte sammen å se på leken til hverandre, før vi leste en godnattahistorie og la oss. Når klokken var 22 hadde samtlige av barna sovnet, og natten fortonet seg forholdsvis rolig. Vi våknet ca klokken 6 dagen etter og da gjorde vi klart  frokost og satt sammen å spiste før de andre barna kom i barnehagen. Jeg spurte flere av barna hvordan de synes overnattingen hadde vært, og svaret var: "Det var kjempe gøy og vi har hatt det veldig morro". Nå grugleder vi oss alle litt til neste overnatting, som blir på en hytte ved Movann i mai :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar