mandag 10. mars 2014

Fortelling på språklabben, Kvitebjørn.

Vi har en språklabb hvor språk, tekst, bilde og spill er i fokus. Siden vi er så heldige å ha en kunstner og en grafisk designer med på teamet har de malt en vegg inne på språklabben med ulike karakterer fra eventyr og figurer fra barne TV som barna kjenner godt. Med utgangspunkt fra denne veggen har jeg og noen barn satt oss ned å studert dette maleriet og diktet opp egne fortellinger. Det er utrolig fasinerende og spennende å gjøre dette med barna, man får et innblikk i hva de er opptatt av, hva de sammenligner det med og hvilken kunnskap de har om de ulike karakterene.

Under bildene vil du se to ulike fortellinger, men med samme utgangspunkt:

Fortelling nr 1. av 3-5 åringer:

Det var en gang en havfrue og tre pirater, havfruen så piratene å ble redd så hun svømte til bukkene bruse. Men ringen falt nesten av så da ble det vanskelig å svømme. Så kom bestemor Skogmus å tok henne opp så de fløy til geitene slik at hun fant ringen igjen. Geitene lekte med lego, da kom postmann Pat opp for å leke Darth Vader. I mens så kom reven for å spise klatremusa, da løp reven opp på treet man han klarte det ikke. Det var glatt. Så kom Pinoccio å stjal gull i mens to terninger falt ut av lommen til reven.

Fortelling nr 2. av 4åringer:

For lengesiden kom Star Wars å ødela sjørøverbåten, da kom postmann Pat som skulle gi brev til prinsessa. Det var dumt, men så kom det vann som kunne sprute og da var det ikke dumt lenger. Da kom Exvagos Star Wars som krasja i dragen. I mens dette skjedde datt det noen uti vannet og da kom haiene og spiste de opp. Da kom ridderne for å sjekke som dragen var død, også brente de han opp. Så kom reven for å ta apekatten. men reven tok ninjaen isteden i mens sjørøverskipet sank. Ninjaen prøvde å skjære av reven halen, da kom klatremus ned og viftet busken på han så reven falt og slo seg i treet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar