torsdag 5. desember 2013

Sørbråten julebondegård

Fredag 29. november dro hele Tommeliten og de minste fra Kvitebjørn på tur til Sørbråten julebondegård. Gården ligger i Maridalen så vi måtte først ta bussen langt innover i dalen. Da fikk vi se at bakken ble hvitere og hvitere fordi i Maridalen lå det faktisk litt snø på bakken, til stor glede for både liten og stor.

Da vi kom fram fikk vi først lov til å bli med bak hønsehuset for å høre på et lite eventyr. Eventyret handlet om ei dame som ble så liten som ei teskje. Hun ble kalt Teskjekjerringa. Alle satt veldig stille og fulgte nøye med på hva som ble fortalt, dette var kjempespennende, tenk å være så liten som ei teskje! Videre delte vi oss opp i to grupper, hvor den ene gruppen kjørte hest og vogn mens de andre fikk hilse på hønene. Det viste seg at de ikke bare hadde høner, men også en hane og en påfugl som het Eva. Vi fikk også lov til å være med inn i hønsehuset og se hvordan alle hønene bodde og se på eggene som de laget.

Da vi skulle kjøre hest og vogn var det hesten Balder som skulle trekke vognen. Han var kjempestor, men veldig snill. Noen av barna var litt skeptiske i starten, men denne vognen humpet jo og det var kjempegøy!Etter turen var ferdig fikk vi lov til å komme inn i stallen for å hilse på dyrene. Først fikk vi hilse på en liten svart gris som het Ribbe. Ribbe var veldig glad i både mat og barn så alle barna som ville fikk lov til å hilse på han. De hadde også andre dyr som vi fikk hilse på: Ku, sau, geit og kaniner. Barna ble veldig glade i dyrene og sto lenge og koste og klødde på de. Det tror vi dyrene satt veldig pris på.

De barna som ville fikk også lov til å prøve å sitte på en hest. Denne hesten het Odin og var veldig grei. Noen av barna synes det var nok å klappe han litt, men de fleste ville også prøve å sitte oppå han mens en voksen holdt dem. Videre gikk vi opp på låven for å hoppe i høyet, dette var kjempegøy og flere av barna turte etterhvert å hoppe uten støtte fra en voksen.

Men nå hadde vi vært her lenge og begynte å bli sultne, så da var det fint at de på gården hadde laget grøt til oss! Vi spiste og koste oss lenge før det var tid for å hilse på julenissen, mon tro om han kommer på besøk til oss i dag? Vi gikk inn på låven hvor det var satt fram en skål med grøt som nissen kunne få. Vi sang "På låven sitter nissen" for å se om nissen dukket opp, og jammen dukket det ikke en rødkledd mann opp av høyet. Han satt veldig rolig og spise grøten sin mens vi sang, og de barna som tidligere hadde vært litt skeptisk til nissen gikk ut strålende fornøyde "Han var jo ikke noe farlig!" sa de :)

Etter en lang dag var det mange slitne barn barna som sovnet på bussen hjem, vi har alle hatt det kjempegøy på gården!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar