torsdag 28. november 2013

Hei hå, nå er det jul igjen!

Denne uka har det vært fullt fokus på jul inne på Tommeliten. På onsdag gikk noen av barna på tur i nærområdet, og de plukka med seg masse kvister som de tok med til barnehagen. En voksen på avdelinga knyttet den sammen til en stjerne, og så kjøpte vi julelys til den. Barna syns det var kjempespennende å bli med og feste lysene på, og det var veldig gøy når vi var ferdig og endelig kunne skru lysene PÅ! :)


For et par uker siden begynte noen av barna å male julehjerter, og nå har nesten alle lagd en hver. Barna fikk male på hvert sitt hjerte, og tilslutt pyntet vi dem med glitter. Nå henger de fint i taket mellom garderoben og avdelingen, og lager skikkelig julestemning! :)



Idag har vi introdusert barna for noe nytt (noen hadde prøvd før): krympepapir! Barna fikk tegne med masse forskjellige farger på hvert sitt ark, og så la vi det på et stekebrett med bakepapir på. Så gikk vi til kjøkkenet, satte brettet i ovnen og satte oss ned for å se. Det tok ikke lang tid før tegningene begynte å boble og krølle seg! Etter noen minutter hadde de krympet og blitt flate igjen, og da kunne vi ta de ut. Kjempegøy å følge med på sin egen tegning forandre seg inne i ovnen! Vi husket å ta hull i tegningene før vi stekte dem, og etterpå lagde vi nøkkelring av de. Vi skal også feste magnet på noen så man kan pynte kjøleskapet hjemme. Noen syns dette var så gøy at de lagde 3-4 stykker hver, mens andre syns det holdt med ett produkt :)



Litt senere på dagen idag lagde vi vårt eget juletre som skal henge på veggen. En voksen klipte ut treet, og barna fikk hver sin limstift. Vi brukte små isoporlignende "brikker" i forskjellig størrelse til å dekorere med, og barna syns det ble et riktig så fargerikt tre.



Nå gleder vi oss til bondegårdsbesøk i morgen, og hilse på julenissen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar