tirsdag 1. oktober 2013

Vi perler!

"Er det noen som vil være med og perle?" spør jeg. Et par av de eldste barna på Gullfuglen kommer straks løpende, og vi finner veien til kjøkkenet hvor de finner hver sin stol. Etter kort tid har flere funnet ut at de vil være med, og vi blir en fin gjeng rundt bordet :)

Alle får utdelt perler, og setter ivrig i gang. Perling er god finmotorisk trening. Noen av barna har allerede fått taket på penselgrepet. Uavhengig av hvilket grep barna har på perlene er det kjempefin trening å øve seg på å få "stilken" på perlene ned i de små hullene. Barna er kjempedyktige, og perlingen går lekende lett :) Mens vi sitter rundt bordet snakker vi om de forskjellige fargene som perlene har. Blå, grønn, gul og rød. Etterhvert finner vi også ut at perlene har forskjellig form. De fleste er runde, men vi finner også noen som er firkantede :) Barna er dypt konsentrerte, og vi sitter lenge rundt bordet og snakker om ulike farger og former. "Den er rød" sier jeg når et barn holder opp en rød perle. "Rød" svarer barnet og peker på en rød blikkboks som står på et annet bord. Gøy å se og høre hvordan barna kjenner igjen farger og hvilket navn de har :)

Når vi var ferdige med å perle hjalp alle til med å rydde. Noen perler hadde jo rullet ned på gulvet, og de måtte vi plukke opp og putte tilbake i boksen sammen med de andre perlene. De perlene som satt på brettet var litt vanskelige å få av, men med litt tålmodighet og litt støtte fra en voksen, kom tilslutt alle perlene seg tilbake i boksen :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar