fredag 11. oktober 2013

Tur til grillhytta i Maridalen

På onsdag ble to av barna med meg på butikken for å handle inn engangsgrill og pølser til turen vår på torsdag. Da torsdagen endelig kom, var det skikkelig ruskevær, iskald vind og regn. Ikke helt grillvær, altså. Men heldigvis fikk vi lov til å låne en kjempefin grillhytte i nærheten av Maridalen skole, så da kledde vi på oss og hoppet på 51-bussen opp til Maridalen.
Der møtte vi en annen barnehage som også skulle låne grillhytta, men det var plass nok til alle. De voksne fra den andre barnehagen hadde med ved, så vi fikk grilla pølsene våre på et ordentlig bål! Det var spennende å følge med på prosessen med å tenne opp bålet, spesielt siden det var en fremmed voksen som gjorde det. Mens vi ventet på at bålet skulle bli klart til grilling, fortalte den voksne fra den andre barnehagen et kjempespennende eventyr, så alle barna satt helt musestille og fulgte godt med. 



Når vi hadde spist oss kjempemette på pølser, hadde det slutta å regne så da kunne vi leke litt utenfor hytta. Den lå like ved et skogholt, så vi gikk litt innover i skogen og lekte der. På vei mot bussen måtte vi gå oppover en ganske lang bakke som hadde litt ulendt terreng, så der fikk mange av barna utfordret motorikken sin. 
På toppen av bakken lå det en kjempestor sklie som barna ville prøve. Da de satte seg på toppen, var det en del barn som ikke turte likevel, for sklia var veldig lang. Ett av barna prøvde seg utfor, men kombinasjonen våt sklie og regntøy gjorde at det gikk ganske mye fortere enn man hadde lyst til. Så derfor ble vi andre som ikke hadde prøvd enige om å heller prøve sklia en annen gang når det ikke hadde regnet :)


På vei tilbake til bussen fikk noen av barna øye på en meitemark på bakken som vi sto lenge og så på, helt til vi måtte gå for å rekke bussen tilbake til barnehagen. På vei opp til barnehagen hadde det dannet seg en kjempestor søledam, som vi plasket og hoppet i lenge før vi gikk inn til barnehagen igjen. 


Alle var enige om at det hadde vært en kjempefin tur :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar