fredag 25. oktober 2013

Tur til fotballbanen

Torsdagens turgruppe på Gullfuglen tok turen bort til lekeplassen ved fotballbanen. Det første vi oppdaget der var noen epler som hadde falt ned fra epletreet. En voksen måtte prøvesmake, og det ville barna også. Vi lette på bakken. Noen av eplene hadde noen hull i seg, så disse fant vi ut at vi ikke ville smake på. Men noen av eplene var også hele og fine, og vi ble enige om at disse var det trygt å smake på. Vi fant ingen kniv i sekken, så for å dele eplene måtte vi bruke en pinne. Det ble litt grisete, men eplene ble delt, og alle fikk smake. "Mmmm. Mer?" De falt i smak :)


På lekeplassen var det en sandkasse med en gravemaskin oppi. Denne måtte prøves. Vi fant også ut at det gikk an å tegne i sanda. Vi tegnet rundt skoene til hverandre, og vi tegnet rundt noen av barna som la seg ned i sanden :)


På vei tilbake til barnehagen plukket vi med oss mange fine blader med forskjellige farger på. Barna var ivrige på å samle blader, så posen ble helt full. Vi tok den med oss tilbake til barnehagen. Lurer på hva vi skal bruke bladene til!?
Vi måtte også stoppe og hilse på trollet som bor i kumlokket. "Jeg er så sulten" sa trollet. Barna puttet masse blader oppi kumlokket så trollet skulle få mat."Tusen takk for maten", sa trollet da det var mett :)

En kjempefin tur i herlig høstvær. Man trenger ikke dra så langt for å gjøre nye og spennende oppdagelser :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar