torsdag 10. oktober 2013

Alternativ turdag

I dag var det i utgangspunktet turdag for den ene gruppen på Gullfuglen. Regnet bøttet ned, og det blåste nordavind fra alle kanter. Vi voksne klødde oss litt i hodet, og tenkte på turen vi skulle gjennomføre. For oss er det ikke så viktig hvor lang turen er, eller hvor vi ender opp. Det er turen selv som er målet, og det viktigste er at barna får gode turopplevelser. På den måten vil tur bli noe positivt, som barna føler at de mestrer, og som de har lyst til å være med på flere ganger. Med dette utgangspunktet bestemte vi oss for å legge turen til barnehagens uteområde i dag, slik at det ble lettere for barna å selv kunne bestemme om de ville inn igjen dersom de ble kalde.
 På med regntøy og gummistøvler, og ut i regn og blåst :) Selv om det regnet ute kunne vi jo både skli, sparke fotball og sykle! Barna koser seg ute i regnet, og med en voksen som sjåfør ble "sykkelbussen" et fint fremkomstmiddel for flere av barna. "Neste stopp er sklia. Er det noen som skal av her?" "JAAA!" :)
Vi hoppet i søledammene, og forsket på vannet. Tydelig at barna syns det er gøy når vannet spruter til alle kanter når man løper gjennom søledammene. Smil og latter vitner om bevegelsesglede :) Vannet er litt kaldt, men det må allikevel kjennes litt på ;)

En kjempefin tur ute i regnværet :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar