onsdag 21. august 2013

Hva gjør ettåringen i barnehagen?

I juni hadde vi foreldremøte for nye foreldre. Der var det en far som stilte meg spørsmålet: "Hva gjør egentlig ettåringen i barnehagen?"
Jeg fikk ikke svart så godt på spørsmålet der og da, for det har jo så uendelig mange svar. Men spørsmålet har kvernet rundt i hodet i hele sommer, og inspirerte meg til å gi dere et innblikk i nettopp dette. Så dette er første innlegg i følgetongen: "Hva gjør ettåringen i barnehagen?" 

Som tidligere beskrevet er vi nå midt oppi tilvenning på Gullfuglen. Mange nye små har ankommet og tatt del i en ny hverdag. Det viktigste vi som voksne kan gjøre nå, er å være der for barna. Trygge omsorgspersoner, som barna blir kjent med og etter hvert er sikre på at er der for dem uansett hva.

I starten er ettåringen avhengig av de voksne for å ha en god hverdag. Noen mer enn andre. De trenger et fang, en hånd å holde i, en som hjelper barnet å se alt hva barnehagen har å tilby. Alle trenger en voksen som lytter og ser barnet. Så det har de tre første ukene av barnehageåret gått med til, og litt etter litt blir barna nå tryggere og gladere i barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar