mandag 26. august 2013

Hva gjør ettåringen i barnehagen? Del 2

 
Ettåringen går på tur! Alle får minst en tur i uka (så sant vær og føre tillater det), og da utforsker vi nærmiljøet vårt. Vi går på beina, eller sitter i vogn. I starten blir det ikke så lange turer for de minste. Beina er korte, og bruker lang tid på å flytte seg fra et sted til et annet, dessuten er det jo så mye spennende å se på veien! Om barna sitter i vogn kan vi ikke gå så langt at de sovner på veien... Enda! Men etter hvert blir turene lengre og lengre. Da benytter vi oss også av t-banen og bussen for å finne nye spennende steder! Fokuset er å skape gode turopplevelser som frister til gjentagelse.

For de minste barna er det veien som er hele målet med turen. Det spiller ingen rolle hvor langt vi går, de er fornøyde bare med å komme seg utenfor porten.Vi plukker opp steiner og blomster, ser på busser og gravemaskiner, stopper og ser på elva og hører mange lyder vi må snakke litt om. Vi tar livet med ro!

 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
På tur møter barna hverandre med nye rammer. Nye forutsetninger. På fredagens tur møttes Ella (1,2 år) og Halvor (1,2 år) plutselig under huska. De satt med en bøtte og to spader. Halvor tar den opp og gir den til Ella. Hun tar i mot, gir den tilbake og Halvor legger den i bøtta igjen. Så tar Ella den opp og gir den til Halvor. De fortsetter å gi hverandre spaden en lang stund, og hele tiden ser de på hverandre og er i en dyp konsentrasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar