tirsdag 27. august 2013

De minste på tur :)

Så var det dags for en ny tur for de minste barna på Gullfuglen, og i dag gikk turen bort til fotballbanen. Vi kom ikke langt utenfor porten før vi møtte både biler og lastebiler, og enda bedre, en gravemaskin! Det er utrolig gøy å se hvordan barna observerer og kommuniserer med hverandre mens de sitter i vogna. Mye kan sies uten ord. Det pekes og gestikuleres iherdig :)

Vel fremme på fotballbanen hoppet vi ut av vogna for å forske litt på hva som fantes i nærheten. Mye gress og nytt underlag på banen gjorde det både utfordrende og spennende å bevege seg rundt. Litt knall og fall, men barna reiser seg opp igjen og prøver på nytt med friskt mot :) Noen fargerike blader ble oppdaget i gresset. Det nærmer seg høst! Vi fant også noe som kunne brukes som klatrestativ, og barna øver seg på å gå både over og under. Først med litt hjelp fra en voksen, og så helt på egenhånd. Denne formen for frilek er en fantastisk måte å utvikle grovmotorikken på. Kjempegøy :)

Turene med de minste barna går som nevnt tidligere ikke så langt, og de varer nødvendigvis heller ikke så lenge. Men igjen, det er veien som er målet for turen, og vi ønsker at barna skal komme hjem fra tur med en positiv opplevelse som gjør at de har lyst til å dra på tur flere ganger :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar