onsdag 14. august 2013

Bærtur i Solemskogen

 Vi har igjen dristet oss på bærtur, men denne gangen reiste vi til Solemskogen for å se om den hadde mer blåbær og bringebær å by enn området rundt Frognerseteren. Denne gangen ble fangsten enda mindre, men vi fortviler ikke for det for vi har spist mye blåbær på veien. 

Vi fant også mange forskjellig sopp i skogen, noen flate brune, andre brune runde og en stor brun som så ut som et blad. Hva slags type sopp det er har vi ikke funnet ut av enda, men vi har tatt de med tilbake så vi kan prøve å finne ut det. 
 Barna fant også flere skattekart i skogen og dermed var jakten i gang. Vi diktet opp historier om hva som stod på kartene og barna løp ut i skogen for å lete. Øverst til høyre var en av skattene som ble beskrevet slik: "det er noe man finner under et tre, det glitrer i grønt når vi ser det!". Vi har også fått øvd balansen vår litt på trær som var falt ned, og vi så et tre som vokste både oppover og bortover som lignet på et ansikt med lange tenner (bilde over, nederst til høyre).
Sammen med en av oss voksne fant barna på at de skulle lage en bro. Alle hjalp til med å finne pinner i skogen og til slutt testet vi alle sammen broen, både små og store.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar