onsdag 17. april 2013

Jakten på former og fargerPå tirsdager har vi som nevnt aktivitetsdag i barnehagen, som går ut på at vi finner på litt "annerledes" ting ute enn hva vi pleier. Siden isen har smeltet var det mange av barna som synes det var stas å endelig få lov til å grave i sandkassen og lage både slott og sandkaker. En gruppe av barna derimot var med opp på den store lekeplassen og jaktet på former og farger.


Før vi startet fikk barna presentert bilder av ulike former de skulle lete etter og hvilke farger de hadde. Vi snakket om hva de ulike formene het og at samme figurer hadde forskjellige størrelser. Barna delte seg så inn i lag og jaktet på ulike former med forskjellige farger og størrelser. 
På forhånd hadde en av oss voksne hengt opp bilder av det barna skulle lete etter.


På slutten av aktivitetene hadde vi en konkurranse hvor de ulike lagene skulle samle inn så mange figurer de klarte og gi de til den voksne. Barna fikk først utdelt en lapp med bilde av en spesiell form som de måtte hente og ta med tilbake, for så og få en ny oppgave. Sånn fortsatte det helt til alle lappene var samlet, og innsatsen var stor fra alle sammen. 

Denne aktivitene er en fin måte å jobbe med førmatematiske begreper sammen med barna, for gjennom denne leken får barna muligheten til å erfare ulike typer størrelser, former og mål gjennom å sammenligne de ulike figurene mens de løper rundt og løser oppgaven(e). Ikke minst er dette en flott øvelse for barna i å samarbeide som et lag om å løse en felles oppgave.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar