fredag 12. april 2013

Byggeplass og hestehov

På torsdag kom nesten vinteren tilbake igjen, men vi på torsdagsturgruppa på Gullfuglen kledde oss godt og dro på tur allikevel. Riktignok ikke på en like lang tur som sist, men like innholdsrik! Først gikk vi ned til byggeplassen for å se på gravemaskinene, heisekranene, traktorene og lastebilene. Mennene som jobba der spurte oss om vi ville komme å arbeide med dem, siden vi allerede hadde så fine og gule vester på oss. Men da måtte vi ha hjelm, og det hadde vi ikke, så vi gikk videre. Plutselig kom en lastebil på veien ved siden av oss med en gravemaskin på lasteplanet! Virkelig nærkontakt med et spennende kjøretøy! 



Like ved akerselva møtte vi enda en gravemaskin. Den gravde opp store steiner. Dette var veldig spennende å se på, bare sjekk disse bildene:


Da vi endelig kom til akerselva fant vi det vi egentlig var på utkikk etter: Endene! På forhånd hadde vi sett på bilder og snakket om hvordan mamma-anda og pappa-anda ser ut, og at de heter Stokkand de som vi finner langs elva. Vi tok fram bildene, og jaggu kom de ikke tuslende opp til oss, slik at vi fikk studert de nøye og sammenlignet med bildene vi hadde med oss. Vi hadde også med bilde av hestehoven, og på veien hjem fant vi en hestehov like ved barnehagen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar