torsdag 18. april 2013

Akerselva på langs - et lite stykke



En tur langs Akerselva kan være så mangt. Sist gang vi gikk på tur her fant vi alt fra troll til sykkelstativ som ble brukt som kjøretøy, men denne gangen var fokuset noe helt annet. Vi ble stående ved der vannet renner som kraftigst i Nydalen og lytte til hvor mye lyd vannet lagde og barna undret seg både over hvorfor vannet lagde så mye lyd, hvorfor det så ut som det var fylt med såpekum og hvorfor det var ulike farger på vannet. 

Vi hadde også med oss gammelt brød som vi ga til endene, og vi fant et edderkoppspinn hvor det satt fast en flue, hvor jeg begynte å undre meg sammen med barna i forhold til at edderkoppen som var så liten kunne spise en flue som var så mye større enn seg. Det resulterte i at vi begynte å snakke om hvor store og små vi var i forhold til hverandre, hvem som var høyest, hvem som var eldst og hvem som var yngst av de som var med på turen. 


Langs Akerselva finnes det også et stort tre som ligger utpå en liten slette og her er gode muligheter for barna til å øve opp sine grovmotoriske ferdigheter. Fra å gå fra "Jeg klarer ikke, kan du hjelpe meg?" til "Se, Kikki, jeg klarer!" etter litt positiv oppmuntring fra oss voksne, og se mestringsgledene blant barna gå fra 0 til 100 på få sekunder, det er gøy å være med på. Dette er med på å bidra til at barna får en positiv selvoppfatning gjennom kroppslig mestring. 


Det er ikke bare i barnehagen vi får god mat, den gode maten tar vi også med på tur. To av barna hjalp til med å organiseringen av spisekopper og gafler, og de hjalp også til med å tilberede maten. På menyen var grillet kylling med stekte poteter, tomater og paprika. Litt av tomatene og paprikaen ble spist underveis av de to minikokkene, men vi har lært at vi må smake på maten før vi serverer den :) 

Før vi reiste hjem rakk vi en liten fisketur, samt vi fikk utfordret balansen hvor alle barna var med på å stå på et rundt lekeapparat som beveger seg rundt når vi sammen lager fart. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar