mandag 18. februar 2013

Muligheter for lek i nærmiljøet


Barn ser muligheter for lek på steder som voksne ikke gjør. Det er en naturlig del av barns lek å se muligheter i omgivelsene og utforske omverden. Vi tok på oss barnebrillene på jakt etter gode steder for lek og utforsking i barnehagens nærmiljø. 




Barn kan like å lete etter steder de kan gjemme seg vekk og steder som innbyr til spenning og nye oppdagelser. Et hull kan bli en bjørnehule eller hjem for troll, en haug av snø kan bli et stort fjell som kan bestiges og hvor kun fantasien setter grenser. 




Blokker av stein som vi voksne daglig går forbi blir for barn objekter som kan de kan klatre på, hoppe ned fra og løpe rundt. En luftesjakt kan bli hjemmet til forskjellige vesen og gi opplevelser med ekko. Et stort tre kan bli en hule og en samling av små trær kan bli en stor skog som innbyr til god rollelek.

Men selv om vi som voksne tar på oss barnebriller vil vi aldri kunne fange det barna ser etter nå de er på jakt etter attraktive lekeområder. Vi kommer så klart til å følge opp dette innlegget sammen med barna. Se opp for nytt innlegg i fremtiden :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar