tirsdag 29. januar 2013

Sirkelkunst

I forbindelse med arbeidet med sirkler, rundinger og kuler ville vi lage et kunstverk der alle barna kunne delta. Vi hengte opp en stor svart ramme, og begynte på en kunstnerisk, rund ferd. Vi hadde mange runde farga ark som vi hadde kjøpt. Disse ble over flere uker malt på, limt fjær på og limt glitter på. For hver aktivitet ble bildet mer og mer innholdsrikt. Aluminiumfolieballene kom etter ei samlingsstund om aluminiumfolie, der vi først hørte på lyden det gav fra seg, så når vi krøllet den til baller kom det ikke noe lyd lengre. 

Vi observerer at når barna tegner eller ser sirkler rundt om i rommet eller ute i snøen, så sier de "Runding!" Men så var det dette med sirkel og runding da. Hva er en sirkel, og hva er en runding? Det meste er runding for barna. Vi voksne prøver å bruke begge ordene, men vi opplever at det er enklere for barna å forholde seg til noe som er rundt, og ikke noe som er sirkulært. 

Interessen for den geometriske formen sirkel har nå  ført oss på (lille) Gullfuglen videre i prosjektet, og vi har dratt inn både firkanter og trekanter. Vi har en spennende geometrisk tid i møte! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar