onsdag 23. januar 2013

En kropp, et hode, to armer, en nese, en hatt og to øyne...

Barna lager snømenn. Jeg hadde på forhånd klippet ut kropp, hode, armer, nese og hatt. Tanken her er at barna skal få øve seg på å lime, og det er nok litt morsommere når bitene allerede er klippet opp. Jeg hadde også limt en ferdig snømann, sånn jeg synes den skal se ut. Den hang på veggen til inspirasjon. 

Barna gjorde resten av jobben selv, bare med veiledning i hvordan man skal få lim på biten, og hvordan feste den videre på arket. 


Det å lime er ikke så lett om man ikke har gjort det før. Even på snart 2 år visste helt klart hva han skulle gjøre med limstiften. Men så tok han lim på en bit, og tok så biten i hånda. Da ville ikke biten slippe taket! Han ristet og ristet på hånda forgjeves. Med litt hjelp fikk vi den på plass på arket. Og han ga seg ikke med den biten, men fortsatte med hver og en bit. 

Hvor bitene havner varierer veldig fra barn til barn. Noen gjør akkurat som inspirasjonen sier. Mens andre tar helt andre former. Men at det er snømenn er ingen tvil når øynene kommer på plass! Og alle barna plasserer øynene sammen. 

Dette er, etter min mening, verdens fineste snømenn! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar