fredag 23. november 2012

Egg og sirup!

Vi synes fortsatt det er gøy med egg! Vi sa jo at vi ville prøve med et brunt egg. Først kunne vi ikke finne brunt egg i butikken, men en mamma i barnehagen kom plutselig med et til oss! Takk! :)
 
Det er alltid mange som samler seg når jeg spør om de vil komme og se på eggene. De sitter som tente lys og følger spent med. Og alle vil kjenne på egget, og da får vi øvet oss godt på å vente på tur!
 
Det skjedde ikke noe mer med det brune egget enn det hvite. Men denne gangen ville barna lukte på eddikken, og det fikk de da selvfølgelig. De syntes det luktet litt rart. Noen skvatt unna, mens andre fikk latterkrampe. Flere foreldre måtte vi også lure til å lukte på det når de hentet - det skapte stor latter hos barna når foreldrene skvatt!
 
 
En annen foreldre tipset oss om å legge to egg i eddik. Når skallet var forsvunnet skulle vi legge ett i sirup og ett i vann. Så må vi vente noen dager, følge med og se hva som skjer!
 
Her ble det ene egget ganske hvitt etter eddikken, mens det andre ble mye gulere... Igjen måtte vi kjenne på egget, og denne gangen glapp det ut av to små barnehender! Men egget knuste ikke... Det var rart! Det spratt bortover som en ball!  

Barna fikk smake på sirupen vi hadde over egget. De smakte også på vannet.
Siden vi hadde hatt egget i eddik først, fikk barna stikke en fingertupp nedi eddikken og smake... Smaken var veldig delt, for å si det sånn!
 
Vi fortsetter å undersøke eggene, og kommer tilbake med mer neste uke! :)
 
(se tilbake på tidligere eggprosjekt her og her)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar