fredag 21. november 2014

Barnas versjoner av Bukkene Bruse

Bukkene Bruse er og blir veldig populært inne på Storegull. Barna blir aldri lei, og etterhvert har de lært seg fortellingen nesten helt utenat. I det siste har de derfor begynt å fortelle om Bukkene Bruse selv, og gjerne med resten av barnegruppa som publikum. De bruker lyder og ord, og hermer etter oss voksne når det gjelder tonefall, lydeffekter, bevegelser osv. Det morsomste er når den største bukken bruse skal stange trollet, da sier det "PANG, PANG"! Etterpå forsvinner trollet nedover elva, og barna gjør nøyaktig sånn som vi voksne gjør; gjemmer trollet bak ryggen eller under rompa :)


tirsdag 11. november 2014

Torshov parken





 Det gikk rundt og rundt flere runder på husken. Barna ble hjulpet opp på hver sin side og fløy i "luften" flere runder over vannet. De kjente på flere ting samtidig, blant annet tyngdekraften, høyde, fart og hvordan de måtte være to på om gangen for at det skulle fungere. Noen ville ha flere runder, noen var fornøyd med en, mens andre ville på vanlig huske.




Klatremulighetene er mange i lekeparken på Torshov - god trening og stor glede.

 Pølser og klementiner på tur er koselig, og spesielt når man har fått tatt med saft i tillegg - stor stas!


Ylva ser ned i vannpytten. Så kommer voksen og ser ned i vannpytten. Og så kommer voksen på "Geitekillingen som kunne telle til ti", der geitekillingen ser seg selv i vannet. Og så begynner tellingen, og flere vil se seg selv i vannet.

Tur til Solemskogen



Dette er turen vi hadde til Solemskogen. Vi gikk en ny vei, og her var det mye spennende å se. Vi stoppet og snakket om den store maurtua, og hvor maurene gjør av seg når det blir kaldt ute.
 Vi fant en naturlekeplass som vi lekte på.





mandag 10. november 2014

Barnas restaurant

På fredag var det igjen tid for barnas restaurant. Barna satte opp menyen, gjorde innkjøp, dekket bord og laget mat i stor stil.



På menyen stod det pestobakt ørretfilet, bruschetta m/ spekeskinke, spaghetti m/ kjøttsaus og tørket frukt, og nachos m/ salsa. Barna kuttet og stekte og kokte og hakket i stor stil. Til slutt serverte de småbarna før de tok seg en velfortjent matbit selv også.


Sanseflasker

Vi har lenge hatt mange flasker med farga vann inne på Gullfuglen, som er veldig populære å leke med blant barna. De vendes på, puttes i bokser, sorteres, og brukes på uttalige andre måter.

I forrige uke ville vi lage noen nye flasker til lek og utforsking. Fire barn fra Lillegull ble med på kjøkkenet hvor en voksen hadde gjort klart sju tomflasker, og kopper med: Knapper, lego, pasta, upoppa popcorn, perler, farga trepinner og ris.

Den voksne viste først, og putta materialet fra en av koppene oppi en tomflaske, satte på korken og ga den så til barna så de kunne få undersøke etter tur. Etterpå fikk barna også være med å putte de ulike materialene i flaskene. Når alle flaskene var fylt opp, gikk de fire barna inn på avdelingen og viste frem flaskene til de andre.



Nå er flaskene flittig i bruk hos alle barna! Noen av flaskene ble etterfylt med vann, så materialet kommer tydeligere frem. Nytt innlegg kommer om bruken av flaskene :)

torsdag 6. november 2014

Tur for førskolebarna til Nesodden


Nesodden!


Ekra turen for førskolebarna gikk denne gang til Nesodden. For å komme oss dit måtte vi ta ferje, noe som var nytt for noen. Da vi kom frem så vi på dyr og plantelivet i vannkanten nå, kontra sommeren. Det vi fant var en sjøstjerne og hommer skall som vi prøvde å sette sammen igjen. Ikke så enkelt. Tiden gikk også til å leke bukkene bruse og ha balanse konkurranse over en vannpytt i fjellkanten.