onsdag 28. mai 2014

Vannlek

I dag utforsket noen av barna fra Tommeliten og Kvitebjørn hva som flyter i vann, og hva som ikke flyter :)




torsdag 22. mai 2014

Tur til Botanisk Hage

I dag var torsdaggruppa fra Tommeliten på tur til Botanisk Hage. Vi koste oss masse på tur med god mat, fint vær og godt humør! Vi fant mange utfordrende og spennende stier som gikk over bekker og steiner så vi måtte klatre masse, dette syntes barna var veldig gøy! Vi besøkte også veksthusene der vi så mange ulike planter, fisker og sommerfugler :)









Gøy med vann!

I dag møtte vi masse vanndammer da vi kom til barnehagen, og samtidig en deilig sommertemperatur! Det er godt å leke med vann uten å bli kald!


onsdag 21. mai 2014

Lillegull på tur

På mandag var noen av barna fra Lillegull på tur i nærområdet. Her kommer noen bilder fra en strålende dag ute i sola :)


\


På det siste bildet ser dere tre barn som er på kjøretur i bilen sin. Jon (2 år) så denne snowraceren og var rask med å sette seg på. Så roper han "Guro! Hvor er nøkkelen?" Jeg fant en pinne som fungerte bra som nøkkel :) Jon vrei om nøkkelen... "brom brom! Den starta!" Vi fikk start på den, og det var flere som ville sitte på. Alle fikk seg en kjøretur med bilen :)

mandag 19. mai 2014

17. mai-feiring i barnehagen

På fredag feira vi 17. mai her i barnehagen. Vi startet med å gå i tog rundt barnehagen kl 07.30 sammen med alle foreldrene. Deretter var det leker på uteplassen i barnehagen, og så fikk vi servert pølse! Alle barna hadde med seg flagg, og vi fikk øvd masse på å rope "hipp, hipp, hurra" :)


På uteplassen var det mange forskjellige lekestasjoner, her er barna i full gang med flaskebowling. Og vi har også fått en splitter ny fane til anledningen! Er den ikke fin? :)



I Eventyrstua er det tradisjon for å kaste vann på daglig leder under 17.mai-lekene. I år fant vi frem svamper som barna fikk kaste. Veldig gøy, og sjefen ble våt! :) 



Enda mer flaskebowling:



 Også klatrestativet ble hyppig brukt denne dagen.

Putelek i puterommet

torsdag 15. mai 2014

Tur til Torshovparken

Tur for noen av barna på Lillegull i dag. Barnehagen har fått nye vogner, så de måtte vi selvfølgelig teste ut. Mens vi trillet oss nedover mot Torshovparken passerte vi både biler, busser, trikker, lastebiler, hunder, mennesker og fugler. Alle blir vinket til :) Vel fremme løp barna rett bort til det kjempestore klatrestativet som var der. Der var det kjempefint å både balansere og å klatre. Det var også en kjempestor sklie der. Barna er supertøffe (mye tøffere enn enkelte voksne :P) og setter utfor i full fart og i full ekstase. Ansiktene deres lyser at det er gøy med fart og spenning :D

Etter en stund fant vi frem engangsgrillen og satte oss ned for å grille pølser. Så lekte vi litt til før vi satte kursen tilbake til barnehagen. En kjempefin tur i sola! :)



tirsdag 13. mai 2014

Tur til skogen ved brekkekrysset for vanndråpene

I dag har vanndråpene vært på tur i skogen. Denne skogen inneholdt blant annet taubane, klatreramper, balansetau, husker og gapahuk. Mange motoriske utfordringer og mange fine leker ble lekt : )


Vi fant også noen planter som ligner på kløvere men inneholder syre, som  det går an å spise. Dette ble en stor hit! Så vi gaflet i oss!  ; )

En KONGE tur!

Denne uka har vi startet nedtellingen til 17. Mai. I den anledning dro vi for å besøke Slottet :-) Barna er blitt så store nå, så vi lot vogna stå og tuslet ned til T-banen :-)

Vel fremme på Nationaltheatret gikk vi den korte veien opp til Slottet. På vei opp var det mange turister som vinket og smilte til oss :-) Vi satt oss ned på den store statuen rett ved Slottet. Vi fant frem flagget og øvde på nasjonalsangen, som vi håper å lære oss til fredagen! 

Janne 2,8 så plutselig to klovner som sto utenfor Slottet. Det var da gardistene som sto vakt :-) Hun sa de var klovner, men uten den røde nesen :-) 

Da vi skulle hjem til barnehagen, hadde vi ikke kommet langt før det kom en motorsykkel med blålys, en bil med kongemerket og en følgebil med blålys. Vi ventet på de slik at vi kunne vinke når de kjørte forbi :-) Det var ikke hvem som helst som satt i bilen i midten. Vi fikk nemlig vinket til selveste Kong Harald i dag, og han vinket tilbake!:-) Et stort øyeblikk for både små og store! Det ble litt av en avslutning på en helt KONGE tur :-)

17.mai er vi så glad i!

Inne på Storegull er det fullt fokus på 17.mai om dagen. Vi øver på sanger, fargelegger/maler det norske flagget og øver oss på å gå i tog. Det er mange sanger å lære seg, men det viktigste er at vi har lært å rope "hipp, hipp, HURRAAA!" :)
Vi snakker mye om fargene rødt, hvitt og blått, og alle barna gleder seg til de skal ha med eget flagg i barnehagen på fredag. Denne uka skal også alle turgruppene ned til Slottet for å øve seg til 17.mai :)




Her øver vi oss på å gå i tog og rope "hipp, hipp, hurra!":