torsdag 4. april 2013

Fantasi eventyr

I dag har noen av barna vært med på å lage sitt eget fantasi eventyr. Vi har ved hjelp av et halvferdig eventyr funnet opp ulike ord og brukt ulike ord som manglet for å fullføre eventyret. Etterpå leste vi eventyret høyt og lagde illustrasjoner til.

Rammeplanen sier at vi i barnehagen skal bidra til at barna får et positivt forhold til tekst og bilde som kilde til estetiske opplevelser og kunnskaper, samtaler og som inspirasjon til fabulering og nyskaping. 

Gjennom aktiviteten med å lage et eventyr ved hjelp av å finne på "tøyseord" og bruker vanlig ord, får barna mulighet til å utforske språket og benytte seg av fantasien når de etterpå skal tegne de karakterene de har diktet opp i eventyret. Her kan dere se noen av illustrajonene som ble lagd og lese eventyret barna lagde. Ordene som er markert med farger, er de ordene som barna har funnet opp, og kan dere kjenne igjen karakterene fra eventyret på bildene?




En morgen da rosa og stor kom til barnehagen, så de at det hadde skjedd noe utrolig. Barnehagehuset som alltid hadde vært skolisser var plutselig blitt bæsj med rosabæsj prikker. På taket var det lys og
gultiss. De lå på luftmadrasser og solte magene sine. På lekeplassen var det rødbæsj og i sandkassen lå det en rosatiss. I huska satt det en prompebenk og husket i toppfart og på sklia sklei det en tissehylle og rundt omkring løp det mange bananer med appelsinsolbriller.

Rosatiss og rosabæsj skjønte ingenting, men de kom seg inn i barnehagen og fikk hengt av seg sekkene. Knaggene var borte, isteden var det bare tak å henge av seg på. Inne på avdelingene var det bare rot. Istedenfor møbler hadde de sola til stoler og promper til bord. Barna spurte Gokken hva som hadde skjedd, men hun sa bare: ¨Blipp, bloppbolle - heksa kan trolle.¨ "Men hvem er heksa da?¨spurte Truse.

"Det er Buse og Bukkentruse". "Men hvor er de andre barna da?", spurte de to barna. "De er på kjøkkenet og spiser klokkestokke. Hvis dere vil ha så må dere ikke vaske hendene først. Barna lurte seg  alikevel ut på badet, men ut av springen kom det ikke vann, men en leke.

Plutselig hørte de noen banke på døren, og inn kom Kong Truse, Dronning Trusefisk, Prinsesse Truserompe og Prins Dollymusse. De ville også være med på moroa. Dronningen likte godt å leke banan, men kongen ville heller leke Trusebukken. Så lekte de begge deler en lang stund, men til slutt ble de så sultne at de gikk på truserøsk og spiste apekatten. I matboksen hadde de lego, og i termosen hadde de bestemor Gokken å drikke til.

Etter maten ville alle ut å leke med de dyra som var ute, men da var hele lekeplassen fortrollet til et sirkus. Heksa hadde vært ute på lureri. Det stod et telt der huskene hadde stått, og mange mennesker var på vei inn i teltet. Det var en trollmann der som het Bleie og han kunne trylle stoler og bord om til rosa. Så var det to gøyale klovner som het Rosabæsj og Rosaklokke. De hadde på seg tyggis.

Linedanseren Truse danset på en stram line 100 meter over bakken. Plutselig så falt hun rett ned på Kurt Nilsen som ble flat som Jesus på Korset.

Nå var det begynt å bli mørkt og det var på tide å gå hjem. Fra nå av var ingenting som før i denne barnehagen på oksebuske.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar