fredag 11. januar 2013

Etter forandringen

Dagen etter den store forvandlingen var det mange overraska og glade barn som oppdaget det nye rommet. De kom inn på avdelingen, noen gråtende etter at mor eller far dro, men gråten stilnet ganske så fort i det de fikk se rommet. Forundret så de seg omkring, før de gikk i gang med å utforske rommet. Noen kom inn og begynte å le, før de raskt var i gang med leken. Det å oppdage en boks med oppvaskkoster var spennende. Hva var dette? Hva kunne de brukes til? Ideene var mange, og i løpet av dagen fikk kostene være både tannbørste, trommestikke, instrument, kost, noe til å smake på, noe til å kjenne på, noe til å kaste rund, noe til å sortere og noe til å samle på. 

Vi opplever at leken er en helt annen nå etter forandringen. Barna har en utrolig fin lek, de finner på mange nye ting og oppdager stadig andre måter å bruke rommet på. Den lille kroken med underlag og puter er flittig brukt. Her foregår puslelek, gjemmelek, musikkstunder, baselek og bare kosestunder. Trekker vi stoffet for kan man sitte bak der og gjemme seg ordentlig bort. 

Bordet som før ikke ble særlig mye brukt, har etter å ha fått en fin plastduk på seg fått en ny renessanse. Den første dagen tok det lang tid før noen fant ut at det gikk an å leke under bordet, men da til slutt en av de yngste oppdaget dette har det foregått mye fin lek under bordet. Bordet blir også brukt til formingsaktiviteter, og et kunstverk er på vei til å komme fram på den store veggen vår. (Eget innlegg kommer.) 

Marihøna Marvin har også fått flyttet inn til oss. Den er god å kose på, ligge på, slenge seg ned på og snakke med. Noen ganger er det dumme-Marvin, andre ganger kose-Marvin. Den fikk seg en real vask her en ettermiddag da flere barn satt rundt den og vasket den med oppvaskkostene. Men han er for stor til å komme gjennom tunnelen, det har vi funnet ut. 

Sirkler og kuler opptar dagene på Gullfuglen, men også det andre rommet er i gang med en forvandling. Innlegg kommer snart! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar